ERKEND SCHATTER-EXPERT

Petra is door de Vlaamse Overheid erkend als schatter-expert voor de aangifte van nalatenschappen, onder het erkenningsnummer 005238947869PV.

WAT IS EEN ERKEND SCHATTER-EXPERT?

Als de eigenaar van een onroerend goed overlijdt, moet de waarde van het goed geschat worden voor de aangifte van de nalatenschap. Hiervoor doe je beroep op een erkend schatter-expert door de Vlaamse overheid.

De schatter-expert maakt een schattingsverslag op dat voldoet aan de formele vereisten en de kwaliteitseisen van de Vlaamse overheid. De Vlaamse Belastingdienst zal deze schatting aanvaarden als een realistische waarde.


 


WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ JE SCHATTINGSVERSLAG?

Volgende elementen zijn essentieel voor het schattingsverslag:

  1. Het verslag moet opgesteld worden door een erkende schatter-expert. Petra van de VastgoedBoutique is erkend door de Vlaamse Overheid onder het nummer 005238947869PV.
  2. Het schattingsverslag is gemotiveerd en voldoet aan de wettelijk vastgelegde vorm- en kwaliteitsvereisten.
  3. Het schattingsverslag wordt toegevoegd aan de aangifte van nalatenschap. Ook voor de aangifte van nalatenschap kan je terecht bij de VastgoedBoutique. Wij helpen je graag én aan een voordelig tarief.

HOEVEEL KOST EEN SCHATTINGSVERSLAG NALATENSCHAP?

Voor een verslag door een erkende schatter-expert betaal je bij ons 600 euro incl. btw per schatting. De verplaatsingskosten binnen een straal van 15 kilometer rond Zutendaal zijn inbegrepen in deze prijs.

HOE VRAAG JE EEN SCHATTINGSVERSLAG AAN?

Heel eenvoudig: bel Petra op 0479/24.92.55. Vervolgens spreken we ter plaatse af bij het vastgoed dat geschat moet worden. Op basis van opmetingen en foto's maken we vervolgens het schattingsverslag dat zowel op papier als digitaal kan afgeleverd.

Nog vragen? Twijfel niet en bel Petra op 0479/24.92.55. Wij staan je bij met raad en daad!